Concept

Piața de muncă germană în cadrul Uniunii Europene

Situația existentă

Pe piața de muncă germană există în momentul de fată în mai multe domenii o deficiență majoră de forță de muncă. În prezent există câteva domenii în care locurile de muncă nu mai pot fi acoperite cu tineri care termină specializarea şi intra pe piața muncii.

Aceasta situație este valabilă și în domeniul Îngrijirii sănătătii. Există deja o lipsa majoră de forță de muncă calificată în acest domeniu și din păcate nu se întrevede nici o îmbunătățire în viitorul apropiat.

Aceasta arată: că nu există doar o problemă temporară și trecătoare ci că piața se confruntă cu o adevarată dilemă care se agravează pe zi ce trece și care este strâns legată de problema demografică!

Dilema existentă

În timp ce numărul persoanelor angajate scade, numărul persoanelor care au nevoie de îngrijire medicală creşte, estimându-se că va crește de la 2,4 milioane până la 3,4 milioane în anul 2030. Acestă tendință este determinată în special de îmbătrânirea populaţiei. Nu sunt luate în considerare alte tendințe care agravează aceasta creștere, cum ar fi o creștere relativă a nevoii de îngrijire a bolnavului sau o creștere a riscului de întreținere. Astăzi, pacientul pe lânga îngrijirea de specialitate (îngrijirea în ambulator și staționar) este îngrijit într-o mare masură și de membrii familiei. Datorită creşteri nevoii de îngrijire a bolnavului se poate observa, de asemenea o creştere exponenţiala a nevoii de personal în domeniul asistenţei medicale. Prin urmare se estimează că există o nevoie de personal medical până în anul 2020 de circa 280.000 de persoane şi până în anul 2030 de 506.000 de persoane.

La aceasta se adaugă un alt efect: Potentialul de îngrijire informal, adică îngrijirea bolnavilor şi bătrânilor de către membrii familiei sau persoane înrudite cu aceştia va scădea în mod semnificativ din motive socio-demografice până în anul 2030.

Dacă nu se vor lua măsuri adecvate pentru a contracara această situaţie, în urmatori 20 de ani se va ajunge la o nevoie de personal medical de 737.000 de persoane. Iar până în anul 2020 va creşte nevoia de personal medical calificat până la 378.000 de persoane.
Conform cercetării: Studie Pflegelandschaft 2030 – vbw –Oktober 2012

Prin urmare: putem să folosim avantajul pieţei de muncă europene, de exemplu aşa numita „Libera circulaţie a lucrătorilor Uniunii Europene “! Putem oferi în Germania locuri de muncă sigure pentru personalul medical calificat din alte ţări ale Uniunii Europene!

Artifex – prin ce se deosebeşte conceptul nostru

Pentru că nevoia de personal calificat în domeniul medical din Germania este atât de mare şi nu mai poate fi acoperită de asistenţii medicali de aici, firma Artifex oferă pentru Caminele de bătrâni şi Spitale din Germania angajaţi calificaţi din diferite ţări din Europa de Est, cum ar fi din România, Ungaria, Polonia, Cehia, Bulgaria, precum şi din alte ţări din UE!

Mai mult personal pentru îngrijire - O bună îngrijire are nevoie de timp și atenție!
Pentru îngrijire de bună calitate este nevoie de timp și atenție, precum și condiții de muncă bune pentru asistente medicale. Aceasta e ceea ce ARTIFEX oferă angajaților săi.

Ce face deosebit firma Artifex pentru angajații săi străini este ca aceştia pot învăta limba germană în paralel ce muncesc, acest lucru este folosit cu succes chiar și de personalul calificat, iar experiența din ultimii ani a arătat ca aceştia sunt competenți şi în limba germană!

Este preferabilă o bună stăpânire a limbi germană (nivelul de limbă B1 sau B2) ceea ce face din specialistului străin un angajat de încredere care poate pune abilitățile sale pe deplin în susținerea companiei!

Pe de altă parte doar în cazul în care angajatul străin / angajata străina se simte apreciat (a) în funcție de calificarea sa, el / ea va rămâne pe termen lung!

Artifex găseşte pentru Organizaţia dumneavostră personalul calificat de care aveţi nevoie, se asigură că aceştia participă la cursuri de calitate de limbă germană, se asigură că aceştia sunt instalaţi pe deplin la noul loc de muncă şi că aceştia doresc să rămână în Germania!

Pentru multe spitale şi cămine de îngrijire medicală, este foarte dificil a compensa lipsa personalului calificat în instituţiile lor. Există acum pe piață o adevărată luptă între instituții pentru ademenirea angajaţilor calificaţi în domeniul medical.

Prin urmare, tot mai multe organizații decid să lucreze cu Artifex împreună.

Conceptul nostru în formă grafica este prezentat mai jos:
ig_konzept

Zum Seitenanfang